Mitt köks plankstek

Mitt köks plankstek
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Mitt köks plankstek

16 ingredienser

Plankstek på hängmörad biff som serveras med och tomatsås.

Ingredienser

portioner

Plankstek

  • 800 g biff, hängmörad, skivad
  • 2 broccoli
  • 1 kg potatis
  • 2-3 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 förp bacon

Tomatsås

  • 1 förp krossade tomater
  • 2 tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk färsk dragon
  • 2 msk apelsinjuice
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 plankor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Häll av och låt potatisen ånga av på plattan.
  4. Koka upp grädde och smör.
  5. Pressa potatisen ner i den varma kastrullen.
  6. Blanda ner grädde, smör och äggulor.
  7. Fyll en spritspåse med potatisenduchessen.
  8. Mixa krossade tomater, vitlök, tomater, socker, grönsaksbuljong och dragon i en mixer.
  9. Smaka av med apelsinjuice, salt och peppar.
  10. Koka upp 2 liter saltat vatten.
  11. Dela broccolihuvudarena på mitten och koka i 2 minuter.
  12. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och peppar.
  13. Stek med smör 2 minuter på varje sida, lägg köttet i mitten på plankan.
  14. Spritsa potatisduschessen runt om och lägg på den kokta broccolin på ena hörnet.
  15. Slå tomatsåsen över köttet och baka i ugnen tills duchessen blir gyllenbrun, ca 10-15 minuter.