Lammracks med äpple och potatissallad

Lammracks med äpple och potatissallad
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 kg lammracks (2 st)
  • 1 st citron
  • 0,5 st Chilli
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin, färsk
  • 1 dl matolja
  • 400 g färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 1 st äpple, grönt
  • 3 msk kapris
  • 1 ask spenat
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe färsklök
  • 4 msk diljonnäs
  • 1 msk sherryvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 st citron
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Putsa lammracksen fri från hinnor.
  2. Skala en citron och mixa tillsammans med chili, vitlök, rosmarin och matolja i en mixer.
  3. Marinera lammet i marinaden i minst 1 timme.
  4. Värm upp en stekpanna och värm ugnen till 110 grader.
  5. Salta och peppra lammracksen väl och stek tills de får en mörk fin färg.
  6. Lägg upp allt i en ugnsform och baka dom i ugnen tills dom får en innertemperatur på 58 grader (20-40 minuter).
  7. Låt sedan köttet vila i 5 minuter innan servering.
  8. Koka potatisen i saltat vatten.
  9. När potatisen är klar så häll av dem och dela sedan på mitten.
  10. Skala och dela rödlöken på mitten och skär sedan ner den i tunna bitar.
  11. Lägg dem i en bunke och slå på sherryvinäger.
  12. Hugg ner äpplet i tärningar och blanda med kaprisen.
  13. Dela färsklöken i fyra delar och blanda med kaprisen och äpplet.
  14. Hacka persilja.
  15. Ta diljonnäs och vispa i olivoljan och saften från en halv citron.
  16. Smaka av med salt, svartpeppar och sherryvinäger.
  17. Blanda sedan rödlök, färsklök, kapris, äpple med potatisen.
  18. Vänd sedan upp allt med senapsvinägretten och lägg sist i spenaten.
  19. Servera på ett fat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept