Svampbiffar

Svampbiffar
Foto: TV4

Du behöver

  • 400 g kokt potatis
  • 1 st schalottenlök
  • 200 g svartrumpetsvamp
  • 1 msk timjan,hackad
  • 2 msk maizenamjöl
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl lingon
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kalvfond
  • 2 msk socker
  • 2 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Mosa den nykokta potatisen med en gaffel.
  2. Tvätta och hacka ner trumpetsvampen, riv vitlök och hacka schalottenlök.
  3. Blanda alltsammans med potatisen och maizenamjöl.
  4. Koka lingon, grädde, kalvfond och socker på svag värme i 20 minuter.
  5. Smaka av med salt.
  6. Stek svampbiffarna med smör 4 minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept