Stekt korv med gratinerad broccoli

Stekt korv med gratinerad broccoli
Foto: TV4
Från Mitt kök

Stekt köttig korv med herrgårdsgratinerad broccoli och kidneybönor med lök och mejram. Serveras med sallad på tunt hyvlade grönsaker och vitlöksdressing.

9 september 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2 huvuden broccoli
  • 300 g kidneybönor, kokta
  • 1 st Gullök
  • 0,5 dl mejram, plockad
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk smör
  • 1 st morot
  • 1 st fänkål
  • 0,5 st rättika
  • 3 st rödbetor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st korvar med hög köttprocent
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Bryt ner broccolin i små buketter och riv ner löken.
  3. Blanda runt i en bunke med kidneybönor och mejram.
  4. Salta och peppra och lägg i en ugnsform, klicka smör över och toppa med riven ost.
  5. Baka i ugnen i 20 minuter tills osten blivit gyllenbrun.
  6. Skala och tvätta rättika, rödbetor och morot.
  7. Hyvla sedan fänkål, morot, rättika och rödbetor väldigt tunt med hjälp av en mandolin, äger ni ingen mandolin så använd er av en potatisskalare.
  8. Lägg sedan dem hyvlade grönsakerna i en bunke med isvatten i 10 minuter.
  9. Riv ner vitlök och blanda med crème fraichen och smaka av med salt.
  10. Lyft upp grönsakerna från vattnet och lägg upp dem på ett fat, ringla vitlöksdressingen över.
  11. Stek korvarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ös korvarna under stekning med smöret som är i pannan.
  12. Ta ut broccoligratängen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept