Rödbetsraggmunk

Rödbetsraggmunk
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Rödbetsraggmunk

11 ingredienser

Rödbetsraggmunk som serveras med getost och hasselnötter.

Ingredienser

portioner
  • 1 l rödbeta, finrivna
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl färsk spenat, hackad
  • 1 msk honung
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g getost
  • smör
  • salt
  • peppar
  • persilja

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
  2. När nötterna fått fin färg, tillsätt honungen.
  3. Låt honungen bli karamelliserad runt nötterna.
  4. Sprid ut honungsnötterna på ett bakplåtspapper så att dom svalnar.
  5. Blanda rödbetorna med ägg, mjöl, spenat, salt och peppar.
  6. Hetta upp en stekpanna och tillsätt en klick smör.
  7. Klicka ut smeten till små raggmunkar i pannan, cirka 3 stycken i varje panna.
  8. Stek i cirka 4 minuter på varje sida.
  9. Servera med nötterna, persilja och smulad getost.