Kräftstjärtsallad

Kräftstjärtsallad
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Kräftstjärtsallad

14 ingredienser

Sallad på matdinkel, zucchini och kräftstjärtar med majonnäs på rapsolja.

Ingredienser

  • 4 dl matdinkel
  • 200 g kräftstjärt
  • 1 dl sojabönor
  • 0,5 zucchini
  • 1 grön chilifrukt
  • 200 g körsbärstomater
  • 3 dl kräftstjärt
  • 1 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk äppelvinäger
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 msk dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matdinkel enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Dela ner zucchini i centimeterstora bitar och stek med lite rapsolja.
  3. Hacka chili och stek tillsammans med cocktailtomaterna, sojabönor med zucchinin tills allt blir varmt.
  4. Blanda äggula och vinäger i en bunke med en nypa salt, vispa fluffigt.
  5. Vispa i rapsoljan med en försiktig stråle så oljan binder dressingen.
  6. Hacka rödlök, dill och blanda i med kräftstjärtar i majonnäsen.
  7. Blanda matdinkel med den stekta zucchinin och tomaterna.
  8. Lägg sallad i botten på ett fat, tappa dem stekta grönsakerna och matdinkel över.
  9. Avsluta med kräftstjärtarna som är uppvända i majonnäsen och nymald svartpeppar.