Kräftstjärtsallad

Kräftstjärtsallad
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 dl matdinkel
  • 200 g kräftstjärtar
  • 1 dl sojabönor
  • 1/2 zucchini
  • 1 grön chili
  • 200 g cocktailtomater
  • 3 dl kräftstjärtar
  • 1 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk äppelvinäger
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matdinkel enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Dela ner zucchini i centimeterstora bitar och stek med lite rapsolja.
  3. Hacka chili och stek tillsammans med cocktailtomaterna, sojabönor med zucchinin tills allt blir varmt.
  4. Blanda äggula och vinäger i en bunke med en nypa salt, vispa fluffigt.
  5. Vispa i rapsoljan med en försiktig stråle så oljan binder dressingen.
  6. Hacka rödlök, dill och blanda i med kräftstjärtar i majonnäsen.
  7. Blanda matdinkel med den stekta zucchinin och tomaterna.
  8. Lägg sallad i botten på ett fat, tappa dem stekta grönsakerna och matdinkel över.
  9. Avsluta med kräftstjärtarna som är uppvända i majonnäsen och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept