Smörgåstårta

Smörgåstårta
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 dl majonnäs
  • 3 dl räkor, handskalade
  • 4 tsk stenbitsrom
  • 3 st ägg
  • 125 g lax, kallrökt
  • 4 msk gräslök
  • 4 st rädisor
  • 2 st citron
  • 1 rödlök
  • 0.5 st limpa surdegsbröd
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka äggen tills de är hårdkokta i cirka 8 minuter.
  2. Skala räkorna, hacka ner 1 dl räkor i 1 dl majonnäs.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Lägg undan en matsked av rödlöken och blanda resten i räkröran.
  5. Skala äggen, lägg två åt sidan och hacka ner en i röran.
  6. Smaka av med svartpeppar.
  7. Skär surdegsbrödet i tolv stycken encentimeter tjocka skivor.
  8. Skär sedan bort kanterna i en rektangulär form.
  9. Lägg ut 4 skivor bröd.
  10. Bred ut ett lager med ägg- och räkröran.
  11. Lägg på 4 skivor till på toppen av äggröran.
  12. Ta 4 skivor av den kallrökta laxen och lägg på toppen av brödet.
  13. Bred ett tunt lager majonnäs över laxen och pressa en citron över.
  14. Lägg ett brödlager till.
  15. Skölj och skär rädisorna tunt.
  16. Täck hela tårtan med majonnäs.
  17. Strö över hackad gräslök och rädisor tills det täcker hela tårtorna.
  18. Garnera toppen av tårtorna med räkor, ett halvt ägg per tårta och en skiva lax.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept