Sparrissallad

Sparrissallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Sallad med hyvlad sparris, fänkål och lufttorkad skinka. Salladen serveras med balsamicovinäger.

Kolla in flera recept från

Mitt kök.


27 maj 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 knippe grönsparris
  • 1 st fänkål
  • 1 st morot
  • 0,5 st rättika
  • 1 huvud kripssallad
  • 1 ask machesallad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • salt
  • 300 g lufttorkad skinka, tunt skivad
  • 100 g lagrad ost

Gör så här

  1. Tvätta grönsakerna i kallt vatten.
  2. Skala moroten och rättikan.
  3. Använd dig av en mandolin (alt. en kniv) och hyvla ner grönsakerna i tunna skivor.
  4. Lägg dom hyvlade grönsakerna i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  5. Lyft sedan grönsakerna från isvattnet och låt dem rinna av.
  6. Bryt ner salladen i en bunke och blanda med grönsakerna.
  7. Blanda i salt och olivolja.
  8. Lägg sedan upp salladen på ett fat och tappa skinkskivorna över salladen.
  9. Hyvla osten med hjälp av en osthyvel och lägg över salladen.
  10. Slutligen så ringla balsamicovinäger över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept