Våfflor på bovete med röror

Våfflor på bovete med röror
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Våfflor på bovete med röror

17 ingredienser

Våfflor gjorda på bovete. Serveras tillsammans med karamelliserad apelsin och turkisk yoghurt samt knaperstekt bacon med majs och keso.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner

Våfflor

  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 krm salt
  • 10-12 dl vatten

Karamelliserad apelsin

  • 3 apelsiner
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk strösocker
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk smör

Knaperstekt bacon med majs

  • 1 förp bacon, strimlat
  • 1 burk cottage cheese
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 burk majs
  • 1 krm mald torkad chilifrukt
  • 2 msk persilja, hackad
  • svartpeppar

Gör så här

Våfflor

  1. Rör ihop allt i en bunke och låt stå och dra i minst 30 minuter.
  2. Grädda våfflorna med lite smör.

Knaperstekt bacon

  1. Stek bacon knaprigt, lägg på ett papper och låt det rinna av.
  2. Blanda majs, keso, rödlök, chili och persilja i en bunke med bacon.
  3. Servera till våfflorna.

Karemeliserad apelsin

  1. Filea apelsinerna och strö kanel över dem.
  2. Hetta upp en stekpanna och strö socker i botten på pannan.
  3. När sockret smält så tillsätt apelsinerna och smöret.
  4. Stek i mellan 30 - 60 sekunder.
  5. Lägg sedan upp på ett fat och toppa med turkisk yoghurt.