Vitsparris med bondbönor

4

Du behöver

  • 1 knippe vitsparris, ca 250 g
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde
  • 15 g smör
  • 1 msk socker
  • 5 dl hönsbuljong
  • Timjan, efter smak
  • 1 st citron
  • Salt, efter smak
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g forellrom
  • 1 msk olivolja
  • 1 skiva vitt bröd
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • bondbönor
  • Peppar, efter smak
  • socker, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Torka brödet i ugnen tills det är torrt.
  3. Panka sedan ner det i smulor och blanda med det rökta paprikapulvret.
  4. Koka upp hönsbuljongen med vitlöken, socker, smör, timjan, saften från 1 citron och salt.
  5. Skala sparrisen och lägg alla skal i buljongen.
  6. Dra av från värmen och lägg ner sparrisen.
  7. Låt sjuda tills den är mjuk.
  8. Lyft upp sparrisen och skär 2 millimeter tjocka slantar av halva delen och mixa den andra delen med ca 1 deciliter av den silade buljongen.
  9. Låt koka ihop tillsammans med grädden.
  10. Koka bondbönor.
  11. Kyl ner och skala.
  12. Vänd sedan ner bondbönorna tillsammans med sparrisslantarna i sparricremen.
  13. Smaka av med salt, socker och peppar.
  14. Tillsätt skuren gräslök och olivolja.
  15. Vid servering
    Med hjälp av en sked, tappa forellrommen över sparrisen och bondbönorna.
  16. Tappa över plockad dill.
  17. Avsluta med det krossade brödet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept