Pepparkyckling

Pepparkyckling
Foto: TV4
4

Du behöver

Peppargrillad kyckling

  • 500 g Kycklingfiléer (4 st)
  • 1 tsk pepparblandning
  • 5 tsk salt

Chermoula couscous

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chermoula
  • 6 st aprikoser, torkade
  • 0,5 dl mandel, grovt hackad
  • 1 dl russin
  • 2 st tomater, tärnade
  • 1 st citron, saften och fint rivet skal
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Pepparkyckling
    Krydda kycklingfiléerna med peppar, salt och lägg på grillen eller grillpannan och grilla 7 minuter på varje sida.
  2. Couscous
    Koka upp vatten och salt.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt couscous och chermoula.
  4. Låt svälla under lock i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop.
  6. Servera peppar kyckling med chermoula couscous.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept