Grillad entrecôte

Grillad entrecote
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 kg entrecote
  • 3 knippen sparris
  • 2 citroner
  • 125 g smör
  • 2 msk timjan, färsk
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk canneyepeppar
  • salt och svartpeppar, efter smak
  • olivolja
  • matolja

Gör så här

  1. Börja med att stycka upp köttet i 4 bitar på 250 gram per bit. Lägg undan till senare.
  2. Riv ner citronzest från 1 citron samt en vitlök i rumstempererat smör.
  3. Blanda i cayennepeppar och timjan.
  4. Blanda allt noga och smaka av med svartpeppar och salt.
  5. Lägg ut smöret på platsfilm och rulla ihop till lång korv.
  6. Förvara smöret i kylen.
  7. Tänd grillen.
  8. Pensla köttet med matolja på båda sidorna, salta och peppra väl.
  9. Grilla sedan köttet på båda sidorna, tills det får bra färg cirka 3-4 minuter på varje sida.
  10. Dra sedan köttet ifrån glöden och sätt på locket på grillen och låt det sitta på i cirka 2-3 minuter.
  11. Lyft sedan köttet ifrån grillen och låt det ligga på sidan och vila i minst 5 minuter.
  12. Ta ut kryddsmöret.
  13. Pensla och salta och peppra sparrisen.
  14. Dela en citron på mitten och lägg med köttsidan neråt på grillen.
  15. Grilla i 2 minuter på varje sida.
  16. Lyft av sparrisen och ta den grillade citronen och pressa över sparrisen.
  17. Grilla sedan snabbt på köttet igen så det blir varmt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept