Sjömansbiff

2 h
4
Sjömansbiff
Foto: TV4
2 h
4

Du behöver

  • 800 g innanlår på nöt, skivat
  • 2 st gula lökar
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 400 g jordärtskocka
  • 600 g potatis
  • 2 st lagerblad
  • 60 cl mörk öl
  • 1.5-2 liter kalvfond
  • 3 msk timjan, plockad
  • 2 dl mjöl
  • 3 msk smör
  • 1 msk brun farin
  • 2 st äggulor
  • 2 msk söt-stark senap
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 dl matolja (kall)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Salta och peppra köttet och vänd sedan i mjöl.
  3. Stek skivorna en och en i en gjutjärnspanna med smör.
  4. Lägg köttet i en stor ugnsform.
  5. Skiva löken och stek med brun farin tills löken blir gyllenbrun, tillsätt öl och slå sedan mixen över köttet i ugnsformen.
  6. Baka i ugnen i 30 minuter.
  7. Skala jordärtskocka.
  8. Skiva potatis och jordärtskockan i tunna skivor med hjälp av en hushållsmaskin.
  9. Dela ner blomkålen i mindre bitar och blanda sedan med potatis och jordärtskocka.
  10. Ta ut ugnsformen ifrån ugnen och lägg grönsakmixen i ugnsformen och tillsätt salt, svartpeppar, kalvfond, lagerblad och plockad timjan.
  11. Baka i ugnen i 1-1.5 timme.
  12. Blanda äggulor, sherryvinäger, senap och vispa luftigt.
  13. Vispa ner matolja i en försiktig stråle så oljan binder med äggulan.
  14. Smaka av med tabasco, citronsaft och salt.
  15. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept