Stekt isterband med kokta primörer

40 min
4
Stekt isterband med kokta primörer
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

  • 4 st isterband
  • 1 knippe morot
  • 400 g potatis, färsk
  • 200 g blomkål
  • 1 st purjolök
  • 1 huvud rödkål
  • 4 dl rödvin
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap på krossade senapsfrön
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 st lagerblad
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Strimla rödkålen i tunna strimlor och svetta i en kastrull.
  3. Slå på rödvin och socker och låt allt sjuda under lock i 20 minuter.
  4. Ta sedan av locket och koka bort återstående vätska.
  5. Smaka av med salt och socker.
  6. Dela isterbanden på längden och lägg i en ugnsform. Baka korvarna i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Koka upp buljong med lagerblad och smaka av med salt.
  8. Tvätta och dela potatisen på mitten.
  9. Skala morötterna och dela ner dem i stora bitar.
  10. Dela ner blomkålen i mindre buketter och skär purjolöken i centimetertjocka ringar.
  11. Skölj purjolöken i kallt vatten.
  12. Sjud morötter, potatis och blomkål i buljongen tills dem är mjuka rakt igenom.
  13. Dra sedan från värmen och lägg i purjolöksringarna.
  14. Blanda majonnäs med senap.
  15. Servera alltsammans tillsammans med knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept