Tempurafriterad kolja

45 min
4
Tempurafriterad kolja
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tempurafriterad kolja med grön chili och mangosalsa. Serveras med en rostad auberginekräm och isbergssallad.

Se fler recept ur

Mitt kök


25 oktober 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 800 g kolja
  • 3 dl öl
  • 1-2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 st gurka
  • 3 st tomater
  • 1 st avokado
  • 0,5 st rödlök
  • 1 st mango
  • 1 st grön chili
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sherry vinäger
  • 4 st lime
  • 2 st auberginer
  • 2 tsk tabasco
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 msk timjan, torkad
  • 1 msk spiskummin
  • 0,5 msk paprikapulver, rökt
  • 1 huvud isbergssallad
  • salt
  • svartpeppar
  • matolja
  • Frityrolja 2 liter

Gör så här

  1. Skala och skär ner auberginen, rosta med spiskummin, timjan, paprikapulver, salt, svartpeppar och hackad gul lök tills den blir mjuk.
  2. Kyl ner.
  3. Tärna tomat, gurka, mango och avokado i centimeterstora bitar.
  4. Finhacka rödlök och chili.
  5. Blanda allt i en bunke och pressa över limesaft från 3 limes, 2 msk olivolja, sherryvinäger, smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Lägg undan till servering.
  7. Mixa den kalla auberginen med vitlök, resterande olivolja, tabasco limesaft, salt och peppar tills den blir slät.
  8. Ställ åt sidan till senare.
  9. Vispa ihop mjöl, bakpulver med öl så att det blir en jämn smet.
  10. Skär fisken i mindre bitar och salta.
  11. Hetta upp frityrolja till 160 grader och ha ett lock nära till hands.
  12. Vänd fisken i tempurasmeten och fritera tills fisken blir gyllenbrun, ca 2-3 minuter.
  13. Bryt upp isbergssalladen och lägg fisken på salladsbädden och ringla tomatsalsan över.
  14. Servera med auberginekrämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept