Gös i citronsås

25 min
4
Gös i citronsås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Gösfiléer som serveras med en gräddig citronsås och potatis.

Se fler recept från

Mitt kök


30 december 2011
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 st gösfiléer
  • 1 st citron
  • 3 dl grädde
  • 50 g smör
  • 0,5 st kruka gräslök, hackad
  • En bit pepparot
  • salt
  • peppar
  • 12 st potatisar
  • Dill, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den ånga av, sätt på ett lock så den håller värmen.
  2. Lägg smöret i en stekpanna.
  3. Salta och peppra filérna. När smöret är gyllenbrunt lägg i fisken och stek i en minut, vänd.
  4. Pressa öven saften från citronen, häll på grädden och gräslöken.
  5. Ge det ett snabbt uppkok och ta av från värmen.
  6. Riv över pepparrot efter smak och servera med potatis och en dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept