Kycklinggryta med gräddfilsdressing

30 min
4
Kycklinggryta med gräddfilsdressing
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Kycklinggryta

  • 8 st kycklinglårfilé, urbenad
  • 20 g smör
  • 1 knippe salladslök
  • 1 st broccolihuvud
  • 1 burk kokta kidneybönor
  • 1 burk kokta mixbönor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 st tomater
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 st röd paprika
  • 1 knippe basilika
  • 1 st zucchini
  • salt
  • svartpeppar

Gräddfilsdressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 krm mald chili

Gör så här

  1. Kycklinggryta
    Dela ner paprikan och zucchinin i mindre bitar.
  2. Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna tillsammans med smör och salt.
  3. Dela ner kycklingen i mindre bitar och svetta i kastrullen.
  4. När kycklingen fått färg så tillsätt krossade tomater och kycklingbuljong.
  5. Låt koka i 10 minuter.
  6. Dela ner broccoli, tomater och salladslök i mindre bitar och vänd ner i grytan.
  7. Låt koka i 5 minuter och tillsätt sedan bönor och smaka av med salt och peppar.
  8. Gräddfilsdressing
    Blanda gräddfil med riven ingefära, citronskal, vitlök och chili.
  9. Hacka ner basilika i grytan och servera med gräddfilen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept