3 x grillad majs

koket.se
3 x grillad majs
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

3 x grillad majs

19 ingredienser

Tre varianter av grillad majskolv. Majs rökt med rökspån. Majs med brynt smör och hasselnötter. Majs rullad i pesto och hackade örter.

Se Filip Fastén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner majskolvar

Grillad härlig majs

  • 4 majskolvar, förkokta
  • 500 g rökspån, fuktat (eller enris eller hö)
  • salt

Grillad och lättrökt majs med brynt smör och rostade hasselnötter

  • 4 majskolvar, förkokta
  • 300 g smör, rumstempererat
  • 2 krm muskot, riven
  • 2 dl hasselnötter, hackade
  • citron
  • salt

Grillad och lättrökt majs med pesto på dragon och pistage

  • 4 majskolvar, förkokta
  • 1 knippe dragon
  • 50 g rucolasallad
  • 2 dl pistagenötter
  • 1 dl rapsolja,ljummen
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • 1 dl färska örter, hackade
  • svartpeppar
  • citron
  • salt

Gör så här

Grillad härlig majs

  1. Anordna en grill med glödbädden som täcker halva grillen.#
  2. Grilla majsen gyllenbruna över glöden.
  3. Lägg majskolvarna på den glödfria sidan. Tillsätt det fuktade rökspånet och täck med locket.
  4. Rök i minst 5 minuter.
  5. Avsluta med salt.

Grillad och lättrökt majs med brynt smör och rostade hasselnötter

  1. Grilla majsen.
  2. Bryn hälften av smöret. Låt svalna.
  3. Blanda med det rumstempererade smöret. Smaka av med muskotnöt, citron och salt.
  4. Dela ner majskolvarna i tre bitar. Rulla majsen först i smöret och sedan i dem hackade nötterna.
  5. Servera.

Grillad och lättrökt majs med pesto på dragon och pistage

  1. Rosta de hela pistagenötterna med lite salt i en stekpanna.#
  2. Lägg tillsammans med dragon, rucola och olja i en mixerkanna. Mixa slät och smaka av med citron och salt.
  3. Blanda de hackade nötterna med örterna.
  4. Dela ner majskolven i tre bitar och rulla först i peston och sedan i dem hackade örterna. Avsluta med svartpeppar.