3 x grillad majs

12 majskolvar
3 x grillad majs
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tre varianter av grillad majskolv. Majs rökt med rökspån. Majs med brynt smör och hasselnötter. Majs rullad i pesto och hackade örter.

14 juli 2014
Visa mer
12 majskolvar

Du behöver

Grillad härlig majs

  • 4 förkokta majskolvar
  • 500 g fuktat rökspån/enris/hö
  • salt

Grillad och lättrökt majs med brynt smör och rostade hasselnötter

  • 4 förkokta majskolvar
  • 300 g rumstempererat smör
  • 2 krm muskotnöt, riven
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • citron
  • salt

Grillad och lättrökt majs med pesto på dragon och pistage

  • 4 förkokta majskolvar
  • 1 knippe dragon
  • 50 g rucola
  • 2 dl pistagenötter
  • 1 dl ljummen rapsolja
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • 1 dl färska örter, hackade
  • svartpeppar
  • citron
  • salt

Gör så här

  1. Grillad härlig majs
    Anordna en grill med glödbädden som täcker halva grillen.
  2. Grilla majsen gyllenbruna över glöden.
  3. Lägg majskolvarna på den glödfria sidan. Tillsätt det fuktade rökspånet och täck med locket.
    Rök i minst 5 minuter.
  4. Avsluta med salt.
  5. Grillad och lättrökt majs med brynt smör och rostade hasselnötter
    Grilla majsen.
  6. Bryn hälften av smöret. Låt svalna.
  7. Blanda med det rumstempererade smöret. Smaka av med muskotnöt, citron och salt.
  8. Dela ner majskolvarna i tre bitar. Rulla majsen först i smöret och sedan i dem hackade nötterna.
    Servera.
  9. Grillad och lättrökt majs med pesto på dragon och pistage
    Rosta de hela pistagenötterna med lite salt i en stekpanna.
  10. Lägg tillsammans med dragon, rucola och olja i en mixerkanna. Mixa slät och smaka av med citron och salt.
  11. Blanda de hackade nötterna med örterna.
  12. Dela ner majskolven i tre bitar och rulla först i peston och sedan i dem hackade örterna. Avsluta med svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept