Filégryta

Filégryta
Foto: TV4

En smal gryta med mycket smak, där köttet blir riktigt mört av att koka länge.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé, i bitar
  • salt och malen vitpeppar
  • 8 råa potatisar, skivade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • strimlat skal av 1/2 apelsin
  • 2-3 dl torrt vitt vin
  • svarta oliver
  • persilja
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Platta ut köttbitarna, krydda och bryn dem.
  2. Varva skivad potatis, kött, vitlök och lök och lagerblad i en gryta. Strö timjan mellan varven. Strö apelsinstrimlorna över.
  3. Vispa ur pannan med vinet, sila det över grytan. Koka under lock cirka 45 minuter. Toppa med oliver och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept