Filbunke

Filbunke
Foto: TV4

Säg filbunke och de flesta får något drömskt i blicken. En efterlängtad delikatess från förr som du kan göra själv.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 liter fet mjölk 3% (röd)
  • 1 dl filmjölk
  • ev. 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Kyl till rumstemperatur ca 22 grader genom att ställa kastrullen i kallt vatten.
  2. Rör ned fil och ev. grädde för ett gräddsikt överst på filbunke. Slå upp i portionsskålar. Täck med handduk, ställ i köket tills de stelnar. Räkna med 1 dygn.
  3. Kyl innan de äts upp med kanel eller ingefära.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept