Fikonkaka

Fikonkaka
Foto: TV4

Blev det fikon kvar efter jul? Baka en fikonkaka smaksatt med konjak eller sherry.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g fikon, i små bitar
  • 6 cl konjak eller sherry
  • 200 g smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g hackad sötmandel
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Lägg fikonen i spriten 3-4 timmar.
  2. Rör smör och socker vitt. Tillsätt gulorna en i sänder.
  3. Blanda övriga ingredienser och rör ner.
  4. Vispa vitorna och vänd ner dem sist, slå smeten i smord och bröad kakform. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept