Min systers bananpaj

Min systers bananpaj
Foto: Jimmie Lannér

Åhh, min systers bananpaj är en stor favorit. Bakas snabbt som tusan och smakar fantastiskt – jag är inte den enda som tagit receptet. Hemligheten stavas cornflakes. Varför ska det gå så fort för? Jo, arbetar man smör för länge blir degen seg istället för sådär härligt smulig som ju en smulpaj ska vara. /Linn Larsson

15 februari 2012
Visa mer
10

Du behöver

  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl cornflakes
  • 3 st bananer
  • vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Nyp snabbt ihop smör, vetemjöl och socker. Blanda i cornflakes som gärna får vara lite krossade.
  3. Platta ut hälften av smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter.
  4. Skiva bananerna och lägg på. Smula över resten av degen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Servera med vaniljvisp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept