Hembakad snickers

Hembakad snickers
Foto: Jimmie Lannér

Du behöver

  • 350 g jordnötssmör osaltat med crisp
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • 9 dl cornflakes
  • 200 g ljus choklad
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen under omrörning utan att den kokar.
  2. Häll smeten i en bunke, tillsätt cornflakes och rör ihop.
  3. Lägg blandningen över en plåt och kavla ut den. Den bör täcka 3/4 av plåten.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad eller mikro och bred över kakan.
  5. Låt stå kallt tills chokladen har stelnat och skär sedan i bitar. Pudra florsocker över, använd en jordnöt eller cashewnöt för att få ett min mönster.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept