Banankaka i rutor

banankaka i rutor
Foto: Jimmie Lannér

Du behöver

  • 2 st mogna bananer
  • 1 st ägg
  • 50 g smör
  • 4 msk mjölk
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smöra och bröa en avlång sockerkaksform som rymmer 1.5 liter.
  3. Mosa bananerna och rör ihop dem med ägget. Smält smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Rör dedan ihop dem med bananmoset och smöret.
  5. Häll smeten i formen. Grädda långt ner i ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna något och skär upp i kvadrater.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept