Fiberbullar

Fiberbullar
Foto: TV4

Blanda de gryn, frö eller klisorter du tycker bäst om: vetekli, linfrö, havrekross eller trendig quinoa. Baka sedan ut riktiga “hurtbullar”.

26 januari 2009
Visa mer
25

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4,5 dl vatten, ca 37°
  • 0,5 dl outspädd apelsinjuice
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 dl russin
  • 2 dl grynblandning
  • 6 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och så mycket vetemjöl att du får en smidig deg. Knåda den noga, täck och jäs 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 250°. Knåda degen, rulla ut 2-3 längder och dela dem i bitar. Rulla runda bullar och ställ dem på en plåt med bakpapper. Täck och jäs 20 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Pensla dem med hett vatten när de kommer ur ugnen. Låt dem kallna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept