Fiberbröd med müsli

Fiberbröd med müsli
Foto: TV4

Brödet smakar olika beroende på vilken müsli du väljer: med eller utan russin, med eller utan havregryn. Du väljer själv hur nyttigt ditt bröd ska bli.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl lättmjölk, 37°
  • 2 tsk salt
  • 2 dl müsli
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 5-6 dl lantvetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med mjölken, arbeta in resten av ingredienserna till en smidig deg. Knåda den väl. Jäs övertäckt 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 200°. Knåda igenom degen. Baka ut två limpor och lägg dem på plåt med bakpapper. Täck och jäs 30-40 minuter.
  3. Grädda på nedersta falsen 30-35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept