Biff stroganoff smaksatt med rökigt te

Biff stroganoff smaksatt med rökigt te
Foto: TV4

Biff stroganoff smaksatt med rökigt te

Av: Fia Gulliksson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

En finare variant av korv stroganoff som går lika snabbt och enkelt att göra, men som smakar lite godare. Det rökiga teet ger rätten en härlig viltsmak, dessutom.

Ingredienser

portioner
  • 500 g biff (eller innanlår av nötkött)
  • 2 gula lökar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 msk rökigt lakritste, finmalet (eller Lapsang Souchong)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 msk syrlig stark senap av dijontyp
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor, skala och finhacka löken. Skiva eller skär champinjonerna i halvor.
  2. Bryn köttet och löken i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg över i en liten gryta. Stek champinjonerna i resten av smöret och lägg i grytan. Tillsätt tomatpuré, te, vatten och kalvfond. Låt puttra cirka 15 minuter.
  3. Späd biffgrytan med crème fraiche innan servering och smaka av med dijonsenap, salt och peppar.
  4. Servera biff stroganoff med kokt potatis, gräddfil eller kesella, 1%, saltgurka eller mjölksyrad gurka i stavar.