Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom

Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom
Foto: TV4

Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom

Av: Fia - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

15-20 min

Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom som serveras med Västerbottenostgratinerat knäckebröd. Norrland möter Italien...

Dryckestips från Fia
Champagne de Castelnau, Brut Premier Cru
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 100 g löjrom

Tillbehör

  • 8 knäckebrödsstick
  • 100 g Västerbottensost

Gör så här

Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom

  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Koka upp grädden i en kastrull, ta den från värmen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter.
  3. Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök.
  4. Häll smeten i 8 stycken små glas. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
  5. Strö grovriven västerbottenost på knäckebrödsstick och gratinera 5 minuter i ugn på 225 grader.
  6. Lägg på löjrommen och dekorera med knäckebrödsstick.