Fettuccini med lamm, rosmarin och fänkål

Fettuccini med lamm, rosmarin och fänkål
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fettuccini med lamm, rosmarin och fänkål

11 ingredienser

Lamm och rosmarin är en klassiker i Italien. Så det är helt naturligt att servera det till pasta, som är det italienska kökets stolthet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk fettuccine
  • 400 g lammfilé
  • 1 kruka rosmarin
  • smör, till stekning
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 3 dl grädde
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 100 g rucolasallad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och strimla fänkålen. Skala och strimla den röda löken. Repa loss bladen från rosmarinkvistarna.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Hetta upp en stekpanna med smöret. Krydda köttet med ros-marin, salt och peppar. Bryn lammfilén hårt runtom. Lägg in i en bit folie och låt den vila.
  4. Fräs lök och fänkål mjukt. Häll på grädden och buljongen och låt koka i 10 minuter. Lägg i den nykokta pastan och blanda. Vänd ner rucolan. Skär upp lammköttet i tunna skivor och servera till pastan.