Fetaostsallad med blåbär, rödbetor och rödlök

15 m
4
15 m
4

Du behöver

  • 1 påse jungfrusallad
  • 0,5 huvud romansallad eller isbergssallad
  • 300 g fetaost
  • 2 röda knipplökar, i tunna skivor
  • 2-3 kokta skalade rödbetor, i grova bitar
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • 200 g blåbär

Till garnering

  • balsamicocrème

Gör så här

  1. Blanda salladssorterna på ett vackert fat.
  2. Bryt fetaosten i bitar och lägg på salladen. Strö över rödbetorna och rödlöken.
  3. Blanda samman balsamvinäger, olivolja och salt. Häll dressingen över blåbären i en skål och blanda försiktigt.
  4. Strö de marinerade blåbären över salladen och garnera med balsamicocrème.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept