Fetaostsallad med äggklyftor

Fetaostsallad med äggklyftor
Foto: TV4

Den här salladen passar utmärkt som sommarlunch. Receptet kan dubbleras om du vill servera den på buffé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g fetaost
  • 250 g blandade sallatsblad
  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 slanggurka
  • 16 minimajs
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 4 hårdkokta ägg
  • Dressing:
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Till servering:

  • lantbröd med fullkorn

Gör så här

  1. Dressing: Pressa ut saften ur citronen. Blanda samman citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  2. Skär fetaosten i tärningar. Skär tomaterna i halvor. Skär gurkan i tärningar. Skala rödlöken, hacka den och salta på hacket. Låt ligga i 5 minuter och spola sedan hastigt av saltet med iskallt vatten. Slå dressingen över lökhacket.
  3. Skala äggen och skär dem i klyftor. Lägg upp sallatsbladen på ett stort fat eller på portionstallrikar. Bottna med gurktärningar och lägg på fetaost, minimajs, äggklyftor och tomathalvor. Dressingen med rödlöken droppas över salladen precis före servering. Bjud ett lantbröd med fullkorn till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept