Fetaostfyllda rödbetor

1 h
4 - 6
Fetaostfyllda rödbetor
Foto: Katarina Di Leva
1 h
4 - 6

Du behöver

  • 12 små rödbetor
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk god olivolja
  • 150 g fetaost
  • 2 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • 3 msk flytande honung
  • 1,5 dl rostade hasselnötter
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med skalet och under lock tills de är al dente (med ett lätt tuggmotstånd), ca 40 minuter. Skölj betorna tills de är kalla och skala dem under rinnande vatten.
  2. Skär av toppen av varje rödbeta och lägg topparna åt sidan. Gröp försiktigt ut ca ¹/³ av varje rödbetas innehåll utan att göra hål i botten.
  3. Finhacka inkråmet från rödbetorna. Tillsätt crème fraiche, olivolja och smulad fetaost. Rör tills fyllningen är jämnt fördelad och krydda med svartpeppar.
  4. Fyll varje rödbeta med fetaostkrämen och lägg tillbaka topparna på rödbetorna som ett lock.
  5. Ringla honung över och toppa med hasselnötter och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept