Fetaostfyllda lammfärsbiffar med vitlökssås

Fetaostfyllda lammfärsbiffar med vitlökssås
Foto: TV4

Fyll färsbiffarna med fetaost! Var försiktig med saltet i färsen eftersom osten är salt. Vitlökssås och pressad potatis är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl finhackad timjan (1 msk torkad)
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och malen svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • smör att steka i

Vitlökssås:

  • 3 dl grädde
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • salt och malen vitpeppar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja

Till servering:

  • 100 g fetaost
  • kokta morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Hacka persilja och timjan. Blanda samman lammfärs, ägg, persilja och timjan. Pressa ner vitlöken. Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar. Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till 8 stora bollar. Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina järpar.
  2. Vitlökssås: Hacka persiljan grovt. Blanda samman grädde, senap, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ner persiljan och pressa i vitlöken. Håll varm till servering.
  3. Stek biffarna i smör i 4-6 minuter per sida. Ställ hela stekpannan (om skaftet tillåter) i ugnen och låt biffarna steka klart i 10 minuter. Tärna fetaosten och strö över. Servera med vitlökssås och pressad potatis. Kokta morötter smakar gott till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept