Sätt ugnen på 150°. Hacka persilja och timjan. Blanda samman lammfärs, ägg, persilja och timjan. Pressa ner vitlöken. Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar. Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till 8 stora bollar. Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina järpar.
Vitlökssås: Hacka persiljan grovt. Blanda samman grädde, senap, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ner persiljan och pressa i vitlöken. Håll varm till servering.
Stek biffarna i smör i 4-6 minuter per sida. Ställ hela stekpannan (om skaftet tillåter) i ugnen och låt biffarna steka klart i 10 minuter. Tärna fetaosten och strö över. Servera med vitlökssås och pressad potatis. Kokta morötter smakar gott till.