Fetaostfyllda lammfärsbiffar med nudlar

Fetaostfyllda lammfärsbiffar med nudlar
Foto: TV4

Koka en stor sats av denna goda vardagsmat för detta kommer snart bli en populär favorit. Variera smaksättningen på färsen med timjan och parmesan. Tröttnar du på pasta så är det gott med ris eller potatis.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1-2 ägg
  • salt, peppar
  • smör eller olja till stekning
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl barbequesås/Heinz chilisås
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g fetaost
  • salt, peppar, olja

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar och ägg. Blanda till smidig smet.
  2. Forma runda bullar, osten i tärningar och lägg en bit ost i mitten på varje, och stek dem i smör/olja.
  3. Rör sedan ned finhacka lök, vitlök och paprika, och häll på såsen. Låt alltsammans puttra ihop på svag värme i 15 minuter. (Kan stå längre också, eller förberedas hit och sedan bara värmas, såsen blir bara godare av att stå och dra en stund)
  4. Servera med färska nudlar, bandspagetti och broccoli.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept