Fetaostfylld lammrulad

Fetaostfylld lammrulad
Foto: TV4

Att bena ur lammbringa kan vara en knepig historia. Be om hjälp i köttdisken, om du känner att du inte vill ge dig på det. Vill du ha ugnspotatis till ruladen kan du bryna den lätt i smör och sedan lägga den tillsammans med lammrullen i formen 45 minuter före full tid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 lammbringa som urbenad väger 1 1/4-1 1/2 kg
  • 1 rejäl knippa färsk mynta
  • 200 g fetaost
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl buljong
  • smör
  • bindgarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och pressa vitlöken. Smula fetaosten. Plocka myntabladen av stjälkarna och kör dem i matberedare till ett fint hack. Blanda sedan i fetaosten och vitlöken och kör till ett fint mos.
  2. Bena ur lammbringan. Bred ut bringan och skär bort onödigt fett. Salta och peppra bringan och bred ut myntaröran över köttet. Rulla ihop och bind upp köttet med bindgarn.
  3. Lägg lammrullen i en panna eller ugnssäker form och låt den stå i ugnen i 1 timme. Ta upp rullen och håll den varm. Skölj ur formen med smör, vin och buljong och koka sedan upp det i en kastrull. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept