Fetaost- och polentafylld paprika med tomatsås

Fetaost- och polentafylld paprika med tomatsås
Foto: TV4

De här paprikorna har fått en spännande fyllning av polenta och grönsaker. Receptet går utmärkt att dubblera till en härlig bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 dl polenta
  • salt och malen vitpeppar
  • 400 g fetaost
  • 1 purjolök
  • 4 paprikor
  • Tomatsås:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp buljong och grädde och rör ner polentan. Rör om hela tiden så att inga klumpar bildas. Sänk värmen och koka polentan till tjock gröt. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Rör ner den och osten i polentan.
  2. Skölj paprikorna. Dela och kärna ur dem. Koka upp vatten i en kastrull och doppa paprikorna i det kokande vattnet. Spola med kallt vatten. Fyll paprikorna med polentafyllningen. Baka paprikorna i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Tomatsås: Hacka löken och fräs den i olja. Tillsätt tomater och basilika och låt koka i 8 minuter. Krydda med socker, vinäger, salt och peppar. Mixa såsen skummig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept