Festonati à la Caprese

Festonati à la Caprese
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Festonati à la Caprese

11 ingredienser

Pastasnäckor som på Capri. Servera den här läckra lilla salladen som förrätt. Vill du äta den som lunch kan du komplettera med en skiva skinka eller lite grillad kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 300 g festonati-pasta
  • 2 bitar mozzarellaost
  • 1 knippe rucolasallad
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 dl oliver
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 skivor formfranska, rostat bröd
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola över med kallt vatten.
  2. Skär mozzarellan och tomaten i tärningar och i löken i halvmånar. Rosta brödet och skär det i tärningar. Bryt av bladen på basilikan och blanda med pasta, rucola, mozzarella och tomat. Strö över löken och oliverna och ringla över olivoljan.
  3. Toppa med oliverna och de rostade brödtärningarna. Krydda med salt och peppar.