Festkyckling från norr

Festkyckling från norr
Foto: TV4

Salt och sött med vilda kryddor som timjan och enbär gör kycklingen god. Servera med stekt potatis, pommes frites och grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 färska kycklingar
  • 2 tsk timjan, torkad
  • 10 enbär, krossade
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt och peppar

Att servera till:

  • 4 välmogna päron
  • vinbärsgelé

Gör så här

  1. sätt ugnen på 175°. Gnid in fågeln med salt, peppar, timjan och krossade enbär och lägg den på galler över en långpanna. Blanda olja och soja i en kopp och pensla fågeln runt om med blandningen.
  2. Stek 45-50 min i ugnen och pensla då och då med oljan. Vänd fågeln en gång under stekningen.
  3. Skölj päronen och torka dem. Dela dem mitt itu och gröp ur kärnhuset med en sked. Fyll fördjupningen med gelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept