Festfin grönkålssoppa

Festfin grönkålssoppa
Foto: TV4

Här har vi lyxat till soppan med mousserande vin och lite vispgrädde. Köp gärna färsk grönkål när det finns, använd annars fryst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 400 g grönkål
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 10 dl skinkspad eller buljong
  • 0,5 tsk stött fänkål
  • ca 2 dl mousserande vin
  • 1 dl vispgrädde
  • ev. salt och peppar

Gör så här

  1. Ansa grönkålen och strimla den fint. Fräs smör och mjöl i en kastrull, tillsätt grönkålen.
  2. Späd med skinkspad eller buljong och koka 10 minuter. Smaka av med kryddor.
  3. Tillsätt vinet strax före serveringen. Värm soppan utan att koka den och servera med en klick vispad grädde i tallriken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept