Niclas fantastiska viltburgare

1 h 10 min
4
Viltburgare
Foto: tv4
1 h 10 min
4

Du behöver

  • Max hamburgerbröd (Frisco)
  • 200 g (per person) viltsvin i bit
  • 50 g (per person) pancetta i bit
  • kanel
  • kaffepulver
  • salt och peppar
  • ägg
  • cheddarost
  • gul lök
  • färsk tomat
  • salladsblad

Sås

  • mango chutney, mild och söt
  • 2,5 dl kesella, 1 %

Gör så här

  1. Mal vildsvin och pancetta till en färs i en köttkvarn.
  2. Blanda färsen med ett ägg, lite kaffepulver, lite kanel salt och peppar. Forma till biffar och lägg på grillen!
  3. Blanda kesella och mango chutney i en fin skål och salta och peppra efter smak. Låt stå i kylen tills servering.
  4. Lägg hamburgebröden någon minut på grillen strax innan servering.
  5. Servera viltfärsburgarna med en skiva cheddarost, tomat, sallad, lök och chutneydressingen. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept