Laxburgare

cirka 30 min
2
cirka 30 min
2

Du behöver

  • Max hamburgerbröd (frisco)
  • 200 g salmalax
  • 100 g skalade räkor
  • 1 liten bit parmesanost
  • 1 grön paprika
  • citron
  • ägg
  • salladslök
  • koriander

Wasabisås

  • 1,5 dl kesella, 1 %
  • wasabi
  • olivolja
  • citronsaft

Gör så här

  1. Finhacka lax, räkor, paprika, salladslök och koriander. Riv i parmesan.
  2. Blanda färsen med ett ägg så att den lättare håller ihop. Salta och peppra laxfärsen. Krama i lite citronsaft samt riv ner lite av citronskalet i färsen.
  3. Bilda biffar/burgare och lägg på grillen.
  4. Blanda kesella och wasabi (ta lite wasabi i taget och smaka av tills du tycker den smakar bra). Krama i några droppar citronsaft samt någon matsked olivolja. 
  5. Servera laxburgaren på hamburgebröd tillsammans med wasabidressingen. Du kan även lägga på färsk tomat samt ett salladsblad på din burgare om så önskas.
    Låt smaka!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept