Paella på Isabels vis

60 min
4
Paella på Isabels vis
Foto: tv4
60 min
4

Du behöver

  • 600 g kycklingbröst
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 färska tomater
  • 4 dl hönsbuljong
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 g saffran
  • salt och malen svartpeppar
  • 4 dl aborio- eller avorioris
  • 150 g färska räkor
  • 20 blåmusslor med skal
  • 250 g djupfrysta ärter
  • 4 havskräftor för garnering

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Låt oljan bli het i en wokpanna eller paellapanna. Lägg i kycklingen och bryn den runt om. Lägg i lök och vitlök. Rör om och fräs i några minuter.
  3. Tillsätt tomat, buljong och saffran. Krydda med nymalen peppar och knappt 1 tsk salt. Sänk värmen och låt paellan småputtra i 12 minuter.
  4. Blanda i riset. Låt puttra i 10 minuter till.
  5. Lägg i räkor och musslor och låt puttra i ytterligare 10 minuter. När 5 minuter återstår lägger du ärtorna samt havskräftorna. Servera direkt ur grytan!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept