Havskräftor med citron- och dragonsmör

Havskräftor med citron- och dragonsmör
Foto: Jakob Fridholm
4

Du behöver

Havskräftor

  • 12 st havskräftor, råa
  • 1 msk fänkålsfrön
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak
  • rapsolja till pensling

Citron- och dragonsmör

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 st citroner, saft och skal
  • 2 msk dragon, strimlad
  • 1 msk dill, skuren
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Serveras med

  • nybakat bröd

Gör så här

  1. Smör
    Börja med citron‐ och dragonsmöret. Smält 50 gram av smöret tillsammans med olivoljan.
  2. Låt svalna något.
  3. Blanda ner citronsaften, det rivna citronskalet, dragonen och dillen och vispa ner resten av smöret tillsammans med lite salt och peppar.
  4. Rulla in örtsmöret i folie och lägg det i kyl.
  5. Kräftor
    Dela kräftorna på längden.
  6. Rosta fänkålsfröna i het panna i ca 2 minuter.
  7. Strö salt, peppar och fänkålsfrön på havskräftorna.
  8. Pensla varje kräfta med lite olja och grilla dem i 2-3 minuter.
  9. Servera kräftorna nygrillade med skivor av kryddsmör och nybakat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept