Havtornstartletter

Hallontartletter
Foto: Jakob Fridholm

Havtornstartletter med kardemummagrädde, små söta och enkla desserter man inte misslyckas med. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Receptet är beräknat för 20 personer.

På samma bild ser du även

Hallontartletter

och

Chokladkräm på sked.

Kolla in fler recept och läs mer om

Fest, mat & kärlek


19 april 2011
20

Du behöver

  • 20 st tartelettskal (färdigköpta)
  • 200 g havtornsbär eller hjortron
  • 5 msk strösocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 150 g smör, osaltat

Kardemummagrädde

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk kardemumma, mald

Gör så här

  1. Koka bären med 5 matskedar socker tills de kokat sönder.
  2. Passera genom en sil och låt svalna.
  3. Blanda purén med äggen, äggulan och 1 dl socker i en kastrull.
  4. Låt sjuda under kraftig vispning tills den fått krämkonsistens.
  5. Häll krämen i en mixer och tillsätt smöret.
  6. Mixa krämen slät och ställ den kallt för att svalna.
  7. Vispa grädden och blanda i kardemumman.
  8. Fyll tartelettskalen med havtornskrämen och toppa med kardemummagrädden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept