Enkla hallontartletter med vaniljkräm

Hallontartletter
Foto: Jakob Fridholm
20

Du behöver

  • 20 st små tartelettskal (färdigköpta)
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 st gelatinblad, blötlagt
  • 1,5 dl vaniljyoghurt
  • 20 st hallon, färska

Gör så här

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg alltsammans i en kastrull.
  2. Tillsätt grädden och sockret och koka upp.
  3. Låt svalna något.
  4. Ta upp vaniljstången och vispa ned gelatinet i vaniljgrädden.
  5. Slå alltsammans över yoghurten och rör om.
  6. Ställ krämen kallt.
  7. Fyll tartelettskalen med vaniljkräm och garnera med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept