Chokladkräm på sked

20 skedar
Chokladkräm på sked
Foto: Jacob Fridholm
20 skedar

Du behöver

  • 100 g choklad (72 %)
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,5 dl mjölk (3 %)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5 st jordgubbar, färska

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  2. Vispa äggulorna och sockret till en luftig smet – den skall bli vit.
  3. Skrapa fröna ur vaniljstången.
  4. Koka upp mjölken och grädden med vaniljfröna.
  5. Låt svalna något.
  6. Slå gräddmjölken över äggsmeten under omrörning och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.
  7. Låt sjuda under vispning tills smetens temperatur är 85 grader.
  8. Slå smeten över chokladen och rör om.
  9. Ställ kallt för att svalna.
  10. Lägg krämen på små smakskedar och toppa med jordgubbsbitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept