Femöring

Femöring
Foto: TV4

Det här är en gammal svensk klassiker. En äkta femöring lagas alltid av utbankad oxfilé och massor av mjukstekt lök. Stekt ägg serveras ofta till, liksom stekt eller kokt potatis.

8 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor oxfilé, ca 4 cm tjocka
  • 1 gul lök eller 1 rödlök
  • smör till stekning
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm socker
  • 4 ägg

Till servering:

  • råstekta potatisklyftor

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Stek den långsamt gyllene i smör. Krydda med salt, peppar och socker.
  2. Banka ut varje oxfiléskiva till 1 cm tjocklek. Stek skivorna i smör och krydda med salt och peppar. Stek äggen.
  3. Lägg upp köttskivorna på varma tallrikar. Fördela den stekta löken ovanpå och toppa med ägget. Servera med stekt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept