Felix och Signes friterade sötpotatis

30 m
2 - 4
30 m
2 - 4

Du behöver

  • 1-2 sötpotatisar
  • frityrolja
  • vinäger
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj av sötpotatisen och torka av den. Dela den i lagom stora stavar, behåll skalet kvar i ändarna.
  2. Ta en liten kastrull och fyll den till hälften med en neutral olja som exempelvis frityrolja eller rapsolja.
  3. Värm oljan och testa av den så den fått upp temperaturen. Prova med en bit sötpotatis, den ska fräsa lite när du lägger ner den.
  4. Nu börjar du fritera, lägg inte i för mycket i kastrullen åt gången för då kan allt klibba ihop. När de fått en gyllene färg är de färdiga.
  5. Plocka upp dem och lägg dem på ett hushållspapper att rinna av på. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept